top of page

the real people / pravi ljudje ... kolekcija, ki to ni


Antikolekcija The Real People / Pravi Ljudje govori o sproščenem načinu življenja, o ljudeh, ki živijo življenje vsak dan in ga sprejemajo takšnega, kot je. Svojo garderobo gradijo spontano, glede na razmere, v katerih se znajdejo. Znajo odgovoriti na izzive in so odprti za drugačnost.

Kroji so večinoma geometrijski, enostavni, materiali in vzorci pa so pestri, saj svojo inspiracijo poiščejo v nomadskih ljudstvih sveta. Le-ti s svojim načinom bivanja, ki je v sozvočju z naravo, oblikujejo svoja oblačila glede na tradicijo in naravne danosti. Iz tega načina potegne oblikovalka vzporednice, ki ne sledijo klasičnemu zahodnjaškemu principu nastajanja kolekcij, ampak se gradi povsem nova, intuitivna, kombinatorika oblačil.

Zato na prvo oko izgleda, kot da so oblačila nabrana z vseh vetrov. In tako tudi je. Namenoma. Poglejte v svojo omaro ... Koliko oblačil z istim vzorcem, ali v istem materialu, imate? Oblikovalka uživa v kombinacijah, v katere klasično oko dolgo zre, da jih doume. In dovoli, da jih tipa in mečka. Moda naj bo taktilna, zabavna, naj preizprašuje ustaljene vrednote in principe, išče naj nove odgovore, vednar z veliko mero spoštovanja do tradicije, materialov in krojenja ter izdelave.

Po pisti so se v oblačilih BRLAN poleg profesionalnih modelov sprehodili tudi povsem običajni ljudje, prijatelji ... Pravi Ljudje. FOTOGRAFIJE kolekcije so pa na tej povezavi.

FOTO iz modne revije: Jure Makovec

Follow this link to see all the photos of the anticollection. For further information, please contact us via the contact form. We bite gently. <3

featured posts:

archive:

  • Instagram App Icon
  • Pinterest App Icon
  • Facebook App Icon
  • Twitter App Icon
bottom of page